maandag 16 februari 2015

Stichting Het Wantij: hoogspanningskabels de Staart uit!



Het woongenot op de Staart West staat al jaren steeds meer onder druk; behalve lawaai van de N3, van scheepswerf Hoebee, gevaarlijke brandbare stoffen bij Slurink etc etc is er ook de problematiek van de hoogspanningskabels in de wijk. Het gaat daarbij om kabels in de grond. Stichting Het Wantij pleit er al jaren voor dat de hoogspanningskabels van Tennet van 150kV uit de wijk verdwijnen, maar in plaats van beweging vooruit op dit dossier komen er door de woonwijk en langs de recreatieve en natuurlijke oeverzone nog meer hoogspanningskabels bij. En wel die van 50kV van Stedin.

Kabels en leidingen behoren volgens de Stichting  niet door maar langs de woonwijk gelegd te worden, zoals onder de Merwedestraat of langs de N3.
De elektromagnetische straling van deze hoogspanningskabels kan aanzienlijke negatieve gevolgen hebben voor de gezondheid van mogelijk wel 50 gezinnen in de wijk. Vaak zijn mensen onwetend. Er is nooit verteld dat die kabels zo dicht bij hun huizen lopen, maar toch geeft het College die vergunningen af.

Meer op:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten