dinsdag 3 maart 2015

Interview met Ruud Lammers kandidaat Provinciale Staten Nederland Lokaal Zuid-Holland


(door A.Koorevaar)


Dordrecht – donderdag 26 februari 2015

Interview met Ruud Lammers, plek 3, lijst nummer 12, Nederland Lokaal

De logische keuze voor inwoners en lokale partijen die verder kijken dan hun gemeentegrens

Wie is Ruud Lammers?

Ik ben 52 jaar, vader van twee lieve nog jonge kinderen, Bram en Sophie, en ik ben sinds 2008 getrouwd met Annemarie. Zij werkt als arbeidsrechtadvocate en is mijn steun en toeverlaat. 
Ik ben sinds 2010 als gemeenteraadslid in Papendrecht actief in de lokale politiek en heb vanaf die tijd veel samengewerkt met WEK DORDRECHT (nu actief als Politiek Podium). Sinds 2014 ben ik actief als gemeenteraadslid en fractievoorzitter namens Onafhankelijk Papendrecht, met een aantal duo-raadsleden.

Waarom wil je actief worden in de Provincie?

Daar zijn meerdere redenen voor, de belangrijkste daarvan is de volgende. Als je in de lokale politiek actief bent, merk je al snel dat er nogal wat zaken provinciaal worden geregeld, zoals verkeer, vervoer, infrastructuur, groen, milieu-/en veiligheid. Soms loop je in de gemeente letterlijk tegen de grenzen aan van je invloed op bepaalde dossiers, de gemeente gaat er dan niet over. Maar je hebt als volksvertegenwoordiger naar de achterban, de kiezers, verwachtingen gewekt. In 2014 heeft meer dan 30% van de kiezers op lokale partijen gestemd.
Toch zijn lokale partijen niet vertegenwoordigd binnen de Provinciale Staten. Door als lokale partijen in de Provinciale Staten te zijn vertegenwoordigd kun je verwachtingen van de kiezers (veel) beter waarmaken. Dan kan je voor inwoners nog meer betekenen binnen de gemeenten en ook in Drechtstedenverband. De tijd is – meer dan ooit – rijp om ook als lokale partijen invloed te kunnen gaan uitoefenen op provinciaal beleid dat aan de gemeenten wordt opgelegd.  



Het gehele interview is te lezen op:
Interview met Ruud Lammers kandidaat Provinciale Staten Nederland Lokaal Zuid-Holland

Geen opmerkingen:

Een reactie posten